Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مشترکان برق تنها در شش ماه تجربه قطعی برق، کمبود آب و افزایش قیمت برق داشتند. در برخی مناطق شهرستان‌ها هم کار به جایی رسید که دولت مجبور به آب‌رسانی با تانکر در این مناطق شد.

حالا لایحه بودجه ۱۴۰۱، تقدیم مجلس شده و طبق آن، قرار است مشترکان پرمصرف آب جریمه شوند. بنا بر لایحه بودجه ۱۴۰۱، آب‌بها، به ازای هر مترمکعب فروش بیش از استاندارهای از پیش تعیین‌شده، ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از آنجا شروع شد که صاحب سمتان در شرکت برق و توانیر گفتند ایران از برنامه توسعه عقب است و حالا با افزایش دما و استفاده از وسایل سرمایشی، دچار کمبود برق است.

چرا این اتفاق افتاد؟
احتمالا بودجه‌نویسان بسیار دیر و پس از انتشار اخباری درباره استخرهای شمال شهر تهران و هشدارهای شرکت آب و فاضلاب درباره مصرف برخی از شهروندان تهرانی، به فکر واقعی کردن قیمت آب افتاده‌اند. یکی از کالاهای که شامل یارانه پنهان و سوبسید بود، آب است. یارانه پنهان، میزان مابه‌التفاوتی است که دولت برای یک کالا در نظر بگیرد تا همه افشار جامعه بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران، یک بار پیش از این گفته بود که یک خانه اعیانی‌نشین، در شمال تهران، به اندازه و بیش از یک محله آب مصرف می‌کند و این میزان آب صرف آبیاری حیاط و پر کردن استخرهای این خانه‌های لاکچری می‌شود. این خانواده در نهایت هم دست بالا، تنها ۲۰۰ هزار تومان پول آب می‌دهند.

آب هم مانند برق گران می‌شود؟
تابستان امسال، قبض‌های نجومی که شرکت برق صادر می‌کرد، داد مردم را در آورد. مردم ادعا می‌کردند برق گران شده و شرکت برق ماه‌ها ادعای مشترکان را رد می‌کرد و می‌گفت قیمت برق افزایش نداشته و از قرار افزایش ۱۶ درصدی مشترکان پرمصرف حساب می‌شود. با این حال سرانجام و پس از اعتراضات مردم، ناچار شد رسما اعتراف کند که قبض برق برخی از مشترکان را با تعرفه انرژی‌ها تجدیدپذیر حساب کرده است.

حالا باید منتظر ماند و دید آیا تابستان ۱۴۰۱ هم اتفافی مشابه برای قبض آب مشترکان رخ می‌دهد؟

منبع: تجارت نیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: لایحه بودجه ۱۴۰۱ قبض آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۱۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالامیر یاقوتی، استفاده از کولر گازی به جای کولر آبی در مناطق عادی و معتدل کشور را با افزایش ٣ برابری مصرف برق و افزایش ٨ برابری نرخ برق همراه دانست که در مجموع قبض برق مشترک خانگی را به ٢٤ برابر افزایش می‌دهد.

وی تعیین الگوی مصرف برق هر منطقه را بر اساس قانون و با تاکید بر حفظ رفاه اجتماعی و فرصت‌های مدیریت مصرف ذکر و تصریح کرد: به طور معمول ٧٥ درصد مشترکان برق هر منطقه، نسبت به الگوی مصرف تعیین شده، برق کمتری مصرف می‌کنند.

وی الگوی مصرف مناطق عادی در فصل گرم را ٣٠٠ کیلووات ساعت عنوان کرد و افزود: هزینه برق مشترکان خانگی که از کولرهای آبی استفاده می‌کنند در هر دوره ٢ ماهه حدود ٨٠ هزار تومان است که در صورت جایگزینی کولر گازی، مصرف سرمایشی از ١٠٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت به بیش از ٧٠٠ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد که با احتساب مصرف سایر لوازم برقی، مصرف دوره بیش از ٣ برابر افزایش و از ٣٠٠ کیلووات ساعت به حدود ٩٠٠ تا ١٢٠٠ کیلووات ساعت می‌رسد و مشترک باید بیش از ٢ میلیون تومان هزینه برق پرداخت کند.

یاقوتی با اشاره به تقسیم بندی کشور به ٥ اقلیم آب و هوایی شامل مناطق گرم یک تا ٤ و مناطق عادی گفت: تقریباً ٨٠ درصد مشترکان خانگی در مناطق عادی و معتدل مانند شمال غرب و شمال شرق کشور ساکن هستند که استان‌های تهران‌، زنجان، قزوین، همدان و لرستان، اغلب مناطق استان کردستان و کرمانشاه همچنین بخش‌هایی از اصفهان را در بر می‌گیرد.


کد خبر 847549 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم برق قیمت - برق

دیگر خبرها

  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • اختصاص ۱۵ همت برای ۲۶ پروژه‌ پیشران معاونت علمی
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت